Selasa, 18 Februari 2014

KENYATAAN MEDIA GPMS BERHUBUNG HINDRAF YANG MENDESAK PM LETAK JAWATAN

KENYATAAN MEDIA GPMS BERHUBUNG HINDRAF YANG MENDESAK PM LETAK JAWATAN DAN MELABEL PM SEBAGAI PENIPU


GPMS MENGUTUK KERAS TINDAKAN PENGERUSI HINDRAF, P. WAYTHA MOORTHY YANG MENDESAK PERDANA MENTERI MALAYSIA MELETAK JAWATAN DAN MELABELKAN PM SEBAGAI PENIPU.

DESAKAN HINDRAF ITU TIDAK MASUK AKAL. INI ADALAH TINDAKAN ‘ORANG YANG KECEWA’ KERANA PERMINTAAN MEREKA YANG KONONNYA TIDAK DIPENUHI. P WAYTHA MOORTHY MESTI WARAS, PM BUKAN HANYA MENJAGA MASYARAKAT KAUM INDIA SAHAJA MALAHAN SEMUA KAUM YANG ADA DI MALAYSIA.

KEPENTINGAN MASYARAKAT INDIA PERLU DILIHAT LEBIH MENDALAM, BUKAN SAHAJA YANG BERADA DI BAWAH HINDRAF MALAHAN DI MANA-MANA SAHAJA.

DI MALAYSIA, KITA HIDUP DI DALAM NEGARA YANG BERBILANG KAUM, PERLU ADA KOMPROMI. BUKAN MUDAH UNTUK MEMUASKAN HATI SEMUA PIHAK. PERMINTAAN ORANG MELAYU PUN ADA YANG DITOLAK ATAU TAK DIPENUHI, TETAPI KAMI TIDAK BIADAP ATAU KURANG AJAR DENGAN PEMIMPIN NEGARA DEK KERANA PERMINTAAN KAMI TIDAK DITURUTI. KAMI MASIH ADA RASA HORMAT TERHADAP PEMIMPIN.

GPMS TURUT MENDESAK P. WAYTHA MOORTHY UNTUK MEMOHON MAAF KEPADA PM DAN SELURUH RAKYAT MALAYSIA KERANA MELABELKAN PM SEBAGAI PENIPU. TINDAKAN MOORTHY INI AMAT KURANG AJAR DAN TIADA BUDI BAHASA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA.

ADIB ANAS
KETUA PENERANGAN GABUNGAN PELAJAR MELAYU SEMENANJUNG (GPMS)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan