Selasa, 3 Januari 2012

GPMS Melaka Bantah “Kempen Bebaskan Anwar 901”GPMS Melaka membantah rancangan pihak tertentu mengadakan demonstrasi “Kempen Bebaskan Anwar 901” di ibu negara pada 9 Januari ini.

Kami Cintakan Agama , Bangsa dan Tanah Air Malaysia.

Demonstrasi  sudah tidak asing di kalangan masyarakat yang dipakai oleh mereka untuk menasihati pemerintah dan untuk menuntut hak rakyat, dalam kata lain agar pemerintah dapat berlaku adil terhadap rakyatnya. Namun masyarakat tidak memandang terlebih dahulu impak negatif yang timbul karena disebabkan oleh demonstrasi ini.

Demonstrasi bukanlah termasuk dari bentuk nasihat-menasihati yang diajarkan oleh syariat Islam dan bahkan dia merupakan suatu bentuk amalan dari amalan-amalan yang dilakukan oleh orang-orang kafir yang di ambil oleh umat Islam .Mereka menjatuhkan kerajaan semua dengan DEMONTRASI !“Nabi shollallohu ‘alaihi wa sallam bersabda: “Agama itu nasihat, Agama itu nasihat, Agama itu nasihat.”

Wahai kaum Muslimin saudara seIslam sekalian! Sukalah kami mengingatkan kalian bahawa walaupun demonstrasi aman (masirah) dibenarkan dalam Islam, namun lihatlah kepada perkara atau ‘tuntutan’ di dalam demonstrasi yang ingin kalian lakukan. Sekiranya tuntutan yang kalian ingin suarakan adalah bertepatan dengan Islam dan sesuai dengan kehendak Allah, maka silalah berbuat demikian, semoga Allah bersama kalian dan semoga Allah memakbulkan tuntutan kalian. Namun, jika apa yang kalian ingin suarakan di dalam demonstrasi adalah suatu yang bertentangan dengan Islam dan perintah Allah, maka jauhilah diri-diri kalian dari murka Allah dan nasihatilah saudara-saudara kalian yang lain agar tidak melakukan hal yang sama. Fikirkanlah dengan berlapang dada dan hati yang jernih serta penuh keikhlasan semata-mata kerana Allah, adakah tuntutan untuk ‘membersihkan seseorang yang di telah di ketahui kesahihannya di bolehkan ? Adakah Malaysia akan Aman ? Selepas ini TIADA siapa menghormati Kehakiman dan Kedaulatan Negara ! Fikir-fikirkan sahabat !


Tiada ulasan:

Catat Ulasan